Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak curry z ryżem i kolendrą"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 44
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1013
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 44
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1013
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Oprósz curry i odstaw na pół godziny. Cebulę obierz i posiekaj.
Rozgrzej olej, podsmaż 2 ząbki czosnku. Wyjmij czosnek, włóż mięso i smaż chwilę. Wsyp cebulę i znów smaż, aż mięso będzie miękkie. Dodaj kukurydzę, ananasa, wlej śmietanę oraz zalewę. Duś kilka minut.
Wsyp resztę curry oraz kolendrę. Podaj z ryżem.
<strong>Przepis przysłała Justyna Cukier z Domaszna.</strong>Źródło: Bella Relaks