Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam pierwszy raz, ale nie ostatni:) Bardzo smaczne, sycące i kolorowe danie. W przepisie, który dostałam, były trzy kolory papryk, akurat nie było w sklepie zielonej,więc kupiłam zieloną fasolkę. Dodałam od siebie też marchewkę i kalafiora:)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Pierś kroimy w paseczki
Obtaczamy w curry (wsypujemy całe opakowanie), odstawiamy na pół godziny do lodówki
Następnie smażymy na rozgrzanym oleju i odkładamy do rondelka
Zuzia wolała wieprzowinkę :D
Cebulę kroimy, szklimy na maśle i odkładamy
papryki kroimy w paseczki
moja papryka była niezadowolona :)
paprykę podsmażamy na maśle i odkładamy do rondelka
To samo robimy z marchewką, fasolką i kalafiorem
Wszystkie składniki mieszamy w rondelku i podlewamy nieco wodą, dusimy do zmięknięcia warzyw,ok 20 min.
Po tym czasie dodajemy mleczko kokosowe oraz śmietanę, solimy i gotujemy jeszcze chwilkę. Danie najlepiej smakuje z ryżem. Smacznego:)