Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie szybkie do zrobienia, i bardzo smaczne.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1103
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 257
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1103
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 257
Składniki
W pierwszej kolejności należy ugotować kasze jęczmienną wg przepisu na opakowaniu. W czasie kiedy kasza będzie się gotować, włożyć mięso mielone do miski, następnie obrać pieczarki, marchewkę, cebulę, zetrzeć na drobnej tarce i dodać do mięsa. Koperek drobno posiekać i również dodać do mięsa i pozostałych składników. Następnie wbić jajko, doprawić solą i pieprzem do smaku Dokładnie wymieszać.
Kaszę po ugotowaniu wystudzić (ja przelałam zimną wodą, żeby było szybciej i odcedziłam przez sitko). Wystudzona kaszę dodać do mięsa i dokładnie wymieszać. W tym momencie można sprawdzić smak i ewentualnie dodać soli i pieprzu. Formować niewielkie kulki, i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Można podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym (ja użyłam sosu Winiary). Smacznego.