Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kulebiak z pstrągiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Pstrągi wyfiletuj, skrop cytryną. Wstaw do lodówki. Koperek posiekaj razem z obraną cebulą. Grzyby dokładnie oczyść i potnij na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym oleju podsmaż najpierw cebulę, nas tępnie dorzuć kurki. Dolej śmietanę i wymieszaj. Ciasto francuskie podziel na pół i rozwałkuj. Na każdej części ułóż filet oraz porcję grzybów. Posyp koperkiem. Zwiń całość w rulony, a brzegi zlep. Wierzch posmaruj jajkiem. Piecz kulebiak pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180oC. Gotowe danie podawaj z ulubioną surówką.
<strong>Czas przygotowania: 60 min Ilość kalorii na 1 porcję: 370 Stopień trudności: średnie</strong>Źródło: Telemax