Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 99
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 99
Składniki
Mięso zmiel z ugotowanymi warzywami: marchewką, pietruszką i selerem. Dolej nieco wywaru powstałego z gotowania mięsa z warzywami.
Całość wymieszaj z przesmażoną cebulką oraz jajkiem. Dopraw solą i pieprzem. Wszystkie na ciasto dokładnie wymieszaj. Zagnieć ciasto i włóż do lodówki.
Schłodzone rozwałkuj na kształt prostokąta o grubości ok. 0,5 cm. Wzdłuż dłuższego boku ułóż liście pora i nałóż farsz. Całość zawiń wzdłuż dłuższego boku, a końce kulebiaka zawiń pod spód.
Gotowy pieróg ułóż na papierze do pieczenia, posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w temp. 180° C do momentu zbrązowienia.Źródło: Na żywo