Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kukurydziano-serowe paluchy z indyka"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Składniki
Filet opłucz, osusz, pokrój w paseczki. Mięso włóż do miseczki. Posyp je solą oraz granulowanym czosnkiem. Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Płatki kukurydziane drobniutko pokrusz. Wymieszaj z parmezanem. Jajka wbij do miseczki, roztrzep widelcem. Zamarynowane kąski mięsa zanurz w jajkach. Potem panieruj je w płatkach z serem. Włóż na rozgrzany głęboki olej. Smaż na rumiano ze wszystkich stron. Po wyjęciu osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Przygotuj dip: ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z jogurtem. Dodaj koperek oraz sok z cytryny do smaku. Dip przypraw solą i białym pieprzem. Podawaj jako dodatek do mięsa.Źródło: Tina