Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krwiste steki z rusztu"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Oliwę wymieszać z wódką. Doprawić pieprzem i oregano. Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w poprzek włókien na plastry o grubości 2 cm (nie rozbijać).
Włożyć mięso do miski z zalewą, wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie plastry mięsa lekko osączyć, układać na rozpalonym ruszcie. Piec po 2 minuty z każdej strony, by były naprawdę krwiste; po 3 minuty, żeby były średnio krwiste; po 5 minut, żeby były średnio wypieczone, po 6 minut, żeby były dobrze wypieczone. Solić dopiero po zdjęciu z rusztu.
3, Podawać z grillowanymi plastrami warzyw i rukolą, polanymi sosem do sałat.
ok. 15 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium