Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krupnik z marchewką Krupnik nabierze wspaniałego aromatu, jeśli dodamy do niego kilka namoczonych"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 57
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 98
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2091
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 57
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 98
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2091
Składniki
Serca opłukać, oczyścić. Zalać wodą (ok. 1 i 1/2 litra), lekko osolić, dodać świeżo mielony pieprz. Wrzucić listki laurowe i ziele angielskie. Gotować do miękkości mięsa.
W tym czasie obrać marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki. Ziemniaki pokroić w niedużą kostkę, pozostałe warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wywar z serc przecedzić. Do gorącego dodać warzywa i wsypać przepłukaną kaszę. Gotować około 20 minut.
Pod koniec gotowania do zupy włożyć pokrojone w plastry mięso oraz posiekany koperek. Doprawić.