Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krupnik z boczkiem i kurczakiem"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 740
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 160
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 740
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 160
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sandra Sieberta z Lubonia</strong>
Boczek i kurczaka umyj, włóż do garnka, zalej wodą. Dodaj obrane marchewki, pietruszki, seler, por, papry czkę chili i przyprawy. Ugotuj. Mięsa i warzywa wyjmij.
Wywar przecedź, dodaj pokrojone w kostkę ziemnia ki i opłukaną kaszę. Gotuj 15-20 minut do miękkości.
Marchewki, pietruszki i seler pokrój w kostkę, tak samo boczek i kurczaka. Dodaj do zupy, posyp natką. Przypraw do smaku.
czas przygotowania 55 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie