Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krupnik na gęsim udku"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 168
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 168
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Błaut z Jeżówki.
Udko gęsie włóż do garnka, zalej zimną wodą. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, zieloną część pora i posyp przyprawą uniwersalną. Gotuj do miękkości.
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Pietruszkę i marchewki oczyść, pokrój na plasterki. Dodaj do miękkiego mięsa. Gotuj 3 minuty. Wsyp kaszę jęczmienną, ugotuj do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Przypraw do smaku.
Gorący krupnik rozlej do ta lerzy. Na środku ułóż obrane z kości mięso gęsi, wlej śmietanę, posyp szczypiorkiem.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 4, cena za porcję 4 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie