Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche paszteciki"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Składniki
Mąkę przesiać, posiekać ze schłodzonym masłem. Dodać śmietanę, jajko, cukier i szczyptę soli. Zagnieść szybko, uformować kulę, zawinąć w folię, włożyć do lodówki przynajmniej na godzinę. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i posiekać.
Ugotować grzyby na wolnym ogniu pod przykryciem. Osączyć i drobno pokroić. Namoczyć bułkę i dobrze odcisnąć, zemleć razem z grzybami. Cebulę posiekać, zeszklić na połowie oleju. Dodać razem z jajkami do grzybów, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Rozwałkować ciasto. Pokroić w szerokie paski, nakładać farsz. Brzegi smarować białkiem i sklejać. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze, piec ok. 20 minut w temperaturze 175°C. Udekorować ziołami, podawać z czerwonym barszczem.Źródło: Twoje Imperium