Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche babeczki z kaszanką"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Ciasto: mąkę przesiewam z proszkiem na stolnicę. Dodaję zimną margarynę, sól ziołową, dwie łyżki wody, jajko i żółtko. Zagniatam ciasto. Zawijam je w folię i wkładam do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto rozwałkowuję. Z placka wycinam kółka. Foremki smaruję tłuszczem. Wylepiam ciastem. Spody gęsto nakłuwam widelcem.
Nadzienie: cebulę obieram i kroję w plasterki, lekko podsmażam na oleju. Dokładam kaszankę. Smażę jeszcze 2–3 minuty. Przygotowane spody napełniam farszem z kaszanki. Babeczki wstawiam do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piekę 25 minut. Dekoruję ogórkiem oraz szczypiorkiem.Źródło: Naj