Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krucha tarta cebulowa"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 196
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 196
Składniki
Do przesianej mąki dodaję pokrojone na kawałki masło, sól, żółtko oraz 2 łyżki zimnej wody. siekam nożem, a gdy zrobią się grudki, zagniatam ciasto. Wylepiam nim nasmarowaną masłem formę na tartę. Ciasto nakłuwam widelcem, piekę 10 min w 190 st.
Cebule obieram, kroję w piórka, szklę na oleju, przyprawiam. Ser trę grubo na tarce, boczek kroję w paski. Jajka ubijam ze śmietaną. Na cieście rozkładam cebulę, posypuję serem, zalewam sosem i rozkładam boczek. Piekę ok. 10 min w 190 st., następnie 20 min w 180 st.
Porcja zawiera ok. 380 kcal
Porcja kosztuje ok. 2,60 zł
ok. 50 minŹródło: Tina