Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, a wykwintne, a przy tym pyszne danie z królika.
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 2008
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 2008
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, cebulę pokroić w piórka. Na rozgrzanej oliwie krótko podsmażyć mięso z obu stron, dodać cebulę, podsmażyć razem do zeszklenia cebuli. Podlać gorącym wywarem lub wodą, dodać żurawinę, sól i pieprz do smaku, zamieszać sos i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i powoli dusić pod przykryciem (ok. 1 godz.) do miękkości mięsa.
Podawać na gorąco z kuskusem, ryżem lub innym ulubionym dodatkiem i sałatą lub inną (też ulubioną) surówką