Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Królik w śmietanie"
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 346
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 55
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 346
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 55
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Udka królika umyj, osusz, natrzyj solą oraz pieprzem. W brytfance rozgrzej olej, włóż mięso, zrumień je ze wszystkich stron, mieszając.
Do mięsa dołóż cebulę, ziemniaki, listki laurowe oraz ziarenka ziela i pieprzu. Smaż razem jeszcze chwilę. Następnie podlej winem i 2 szklankami wody.
Wsyp bulion. Przykryj i wstaw na 50 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Pod koniec dolej śmietanę i ponownie przypraw. Posiekaj rozmaryn i posyp danie.Źródło: Naj