Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na królika, który pamietam z rodzinnego domu.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1051
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1051
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Królika dzielimy na porcję, płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na noc do lodówki.
Królika oprószamy mąką i obsmażamy na mocno nagrzanym oleju, następnie dodajemy pokrojoną cebulę i chwilę podsmażamy. Całość zalewamy wodą przegotowaną lub bulionem, dodajemy dodajemy ziele, liście, pieprz i czosnek. Dusimy na wolnym ogniu około godziny.
Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy pietruszkę i śmietanę. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką.