Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krokiety ziemniaczane z dorszem i serem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Składniki
Przepis przysłała Maria Koper z Koronowa.
Ryby włóż do wrzącej, lekko osolonej wody, gotuj około 5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową, ostudź, rozdrobnij.
Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę. Ryby połącz z ziemniakami i cebulą, wbij jajka, dodaj starty ser, mąkę i mleko, wyrób na jednolitą masę. Przypraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Z masy uformuj wałeczki, usmaż ze wszystkich stron na oleju na złoty kolor. Podawaj z frytkami i ulubioną surówką.
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 3,40 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie