Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krokiety z farszem orientalnym"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 289
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 289
Składniki
na naleśniki mieszam i odstawiam na 1/2 godz. Odlewam 150 ml ciasta naleśnikowego (do panierowania). Z pozostałego smażę naleśniki (przed smażeniem pierwszego naleśnika smaruję patelnię olejem).
Piersi kroję w kosteczkę, smażę na niewielkiej ilości oleju. Dodaję mrożonkę i przyprawy. Smażę, aż zmięknie, studzę. Farsz nakładam na naleśniki, zawijam je, panieruję w cieście naleśnikowym i bułce tartej. Smażę z każdej strony na gorącym tłuszczu.
80 min • Porcja 145 kcal • Koszt porcji około 1,80 zł • Przepis na 6-8 porcji.Źródło: Kobieta i życie