Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety na szybko, bez smażenia naleśników.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 189
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 189
Składniki
Kapustę obgotowujemy do miękkości z dodatkiem listka laurowego, odcedzamy i studzimy. Grzyby oczyszczamy, kroimy w kostkę i razem z posiekaną cebulą, dusimy pod przykryciem na rozgrzanym tłuszczu. Mieszamy z kapustą, do smaku sola i pieprzem. Z chleba tostowego odkrawamy skórki, kromki rozwałkowujemy. Na każdą kromkę wykładamy farsz, zawijamy krokiety, obtaczamy w rozbełtanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, następnie w bułce tartej. Smażymy na rumiano, na rozgrzanym oleju.