Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krokiety marchewkowe"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Ciasto: zmiksuj ciasta, wsyp szczyptę soli. Odstaw ciasto na 20 min.
Farsz: marchewki oczyść i zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę oraz czosnek obierz i drobno pokrój. Rozgrzej olej. Mieszając, podsmaż warzywa. Przypraw solą, pieprzem, papryką, aby farsz był dosyć pikantny.
Posmaruj naleśniki, zwiń. Jajko roztrzep z niewielką ilością mleka. Zanurzaj naleśniki, potem obtocz je w bułce tartej. Obsmaż na oleju. Podaj z pikantnymi sosami.
<strong>Przepis przysłała Karolina Bojaczuk z Łukowa</strong>Źródło: Bella Relaks