Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krokieciki z łososiem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 94
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 94
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Huber z Wrocławia.
Ciasto francuskie rozłóż, podziel na 6 kwadratów. Orzechy włoskie posiekaj. Ser feta rozdrobnij, utrzyj z orzechami.
Na każdym kawałku ciasta ułóż plasterek łososia, posmaruj pastą serową. Brzegi podnieś do góry, zlep, formując koperty. Na górze zepnij wykałaczką.
Koperty ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstaw do rozgrzanego do temp. 200°C piekarnika, piecz ok. 20 minut. Krokiety są smaczne na ciepło i na zimno.
Można podać do nich np. sos jogurtowo-chrzanowy: 200 ml jogurtu wymieszaj z łyżką chrzanu i szczyptą pieprzu, chłodź 15 minut.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie