Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krewetki na ostro z ryżem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
? Ryż ugotuj na sypko według przepisu na opakowaniu.
Zamrożone krewetki przelej wrzątkiem.
Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną ostrą papryczkę. Po chwili zbierz warzywa łyżką, a do tłuszczu wrzuć drobno pokrojoną paprykę wraz z selerem naciowym.
Kilka minut później dodaj lekko osolone krewetki (bez pancerzy). Smaż je około 3 minuty na dużym ogniu.
Pod koniec wrzuć ponownie czosnek z chili. Posyp całość sezamem, dodaj miód, sos sojowy i dokładnie wymieszaj z ryżem.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax