Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z zielonego groszku z łososiem"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1672
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1672
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na roztopionym maśle.
Odłóż 4 łyżki zielonego groszku. Resztę dodaj do cebuli, chwilę podduś i zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze ok. 10 minut.
Zmiksuj zupę na gładki krem. Dodaj odłożony groszek i zagotuj. Gotową zupę przelej do talerzy. Dodaj pokrojonego w paski łososia i zabiel łyżeczką śmietany. Możesz posypać posiekanym koperkiem.Źródło: Olivia