Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem z zielonego groszku"
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 202
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 115
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 202
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 115
Składniki
Cebulę posiekać, groszek przebrać. Rozgrzać 2 łyżki masła, zeszklić na nim cebulę, dodać groszek. Wlać gorący wywar i gotować do miękkości. Odłożyć 2 łyżki groszku do dekoracji, resztę przetrzeć przez sito albo zmiksować na gładko.
Po zmiksowaniu zupę jeszcze raz zagotować, doprawić solą, pieprzem i bazylią (można suszoną, ale lepiej świeżą, porwaną na drobne kawałeczki). Zaprawić mąką przesmażoną z masłem.
Przed podaniem udekorować śmietaną i pozostawionymi ziarnkami groszku.Źródło: Twoje Imperium