Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 109
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 109
Składniki
Ziemniaki pokrój w drobną kosteczkę. Listki sałaty opłucz, wysusz i porwij na mniejsze kawałki.
Na rozgrzanym maśle podsmaż ziemniaki, a następnie zalej je wywarem. Gdy zrobią się miękkie, dorzuć sałatę.
Po 5 minutach zmiksuj całość przy pomocy blendera. Zagęść krem śmietaną oraz serkiem topionym. Dopraw solą i czarnym pieprzem (najlepiej świeżym z młynka).
Rozlej zupę do miseczek. Do każdej wrzuć po kilka kostek pieczywa tostowego podsmażonego wcześniej na oleju oraz pokrojony ser ementaler.Źródło: Telemax