Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 179
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 179
Składniki
Ugotuj bulion. Dodaj do niego pokrojony w kostkę miąższ dyni. Gotuj, aż zmięknie i zmiksuj. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę.
Paprykę umyj i oczyść. Pokrój ją w kostkę, a boczek w paski. wrzuć na rozgrzany tłuszcz i chwilę przesmaż. Następnie połącz ze zmiksowaną zupą i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotuj przez około 10 minut.
Do zupy dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego i ostrą paprykę chili. Wymieszaj. Zupę podawaj z kawałkami jabłka i śmietaną.Źródło: Na żywo