Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z awokado na zimno"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 248
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5402
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 248
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5402
Składniki
Szalotkę i 2 papryczki chili oczyść i drobno posiekaj. Awokado obierz, przekrój na pół i wyjmij pestki. Miąższ pokrój w kostkę.
Do garnka wlej bulion i wino. Dodaj awokado i papryczkę chili. Całość zmiksuj na gładki krem.
Dla złagodzenia smaku dodaj śmietanę. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zupę rozlej do talerzy i udekoruj paseczkami skórki z cytryny, świeżą kolendrą i plasterkami ostrej papryczki. Podawaj z chlebem kukurydzianym.Źródło: Na żywo