Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1004
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1004
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Składniki
Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Cebule i czosnek obierz i drobno posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę. Często mieszaj. Zmniejsz ogień i dodaj ziemniaki, czosnek oraz wywar warzywny. Całość przypraw solą i pieprzem. Zupę gotuj około 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Ser pokrusz na małe kawałki tak, aby łatwiej się rozpuścił. Odmierz pół szklanki zupy, wlej ją na rozgrzaną patelnię, po czym dodaj śmietanę i ser. Całość gotuj około 2 minuty na małym ogniu. Gdy ser się rozpuści, wlej mieszaninę do zupy i zmiksuj. Zupę przelej na talerze i podawaj z grzankami.Źródło: Na żywo