Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem pomidorowy w kalarepce"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Z kalarepek zetnij wierzch i wydrąż środek. Tak przygotowane zalej wrzątkiem, a następnie włóż do zimnej wody.
Pomidory sparz, obierz ze skóry, pokrój i wytnij szypułki.
Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę, po czym rozetrzyj z solą.
Przy pomocy blendera zmiksuj pomidory z miąższem kalarepki, cebulą, czosnkiem i oliwą. Dosyp zioła, sól i pieprz.
Wlej krem do kalarepek. Do każdej dodaj kukurydzę oraz kiełki lucerny i wstaw na godzinę do lodówki.Źródło: Kurier TV