Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem na winie z pomidorami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 59
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7152
Polecam.
Odsłon: 1666
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 59
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7152
Polecam.
Odsłon: 1666
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Posiekaną i posypaną szczyptą soli cebulę smażymy na szklisto na rozgrzanym maśle w wyższym garnku. Wlewamy wino, zwiększamy ogień i gotujemy tak długo, aż połowa płynu odparuje.
Z kurczaka i włoszczyzny (bez kapusty) gotujemy bulion. Przecedzamy. Bulion wlewamy do wina z cebulą, doprowadzamy do wrzenia. Na koniec wrzucamy szpinak. Gotujemy 15 minut od chwili, gdy szpinak się rozmrozi. Zestawiamy z ognia.
Gdy zupa nieco przestygnie, miksujemy ją z serem trzykrotnie mielonym, doprawiamy pieprzem, sokiem cytrynowym i, jeśli trzeba, szczyptą soli. Dekorujemy pomidorami.
<strong>Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 4 zł.</strong>Źródło: Rewia