Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem marchewkowy"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Marchewki, jabłko, cebulę oraz włoszczyznę obierz. Jabłko pokrój na cząstki, oczyść, potnij w grubszą kostkę. Włoszczyznę, cebulę i marchewki drobno pokrój. W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę, usmaż ją na szklisto. Dołóż włoszczyznę, jabłko i marchewki. Wsyp curry oraz ostrą paprykę.
Smaż, mieszając, aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć. Wtedy dolej bulion. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień. Gotuj pod przykryciem do miękkości (ok. 20 minut). Ugotowane warzywa przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Zdejmij z ognia, wraz z bulionem zmiksuj na gładko. Zupę przypraw odrobiną gałki muszkatołowej.
Podawaj np. z pierożkami ravioli z serowym farszem.Źródło: Naj