Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3124
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3124
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Składniki
Kalafior oczyść, podziel na różyczki. Marchewki, cebulę, czosnek i imbir obierz. Marchewki pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek posiekaj, a imbir drobno zetrzyj. Zagotuj bulion.
W garnku rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę i czosnek. Dołóż marchewkę, imbir oraz kalafior. Smaż kilka minut na dużym płomieniu. Następnie zalej gorącym bulionem. Gotuj, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Wyjmij kilka różyczek kalafiora do dekoracji. Resztę warzyw wraz z wywarem zmiksuj. Do zupy dolej śmietanę. Ponownie włóż różyczki kalafiora. Przypraw na pikantnie curry, gałką muszkatołową oraz solą i pieprzem. Gotową zupę udekoruj, np. czerwonym pieprzem i pokrojonymi na kawałki dymkami.Źródło: Naj