Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 78
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 88
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 78
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 88
Składniki
Dynię przekrój na pół, usuń miąższ i pokrój na grube plastry. Kawałki ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz 40 minut. Po tym czasie wyjmij je i ostudź. Gdy dynia będzie letnia, łyżką oddziel miąższ od skórki.
W dużym garnku rozgrzej olej, dodaj posiekaną cebulę, a następnie zmiażdżony czosnek. Całość podsmaż. Dodaj listki tymianku i miąższ upieczonej dyni.
Następnie wlej wywar z warzyw i gotuj około 15 minut na średnim ogniu. Po tym czasie zmiksuj i dopraw solą oraz pieprzem. Przed jedzeniem posyp zupę pestkami dyni, pokruszonym serem i tymiankiem.Źródło: Na żywo