Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem cukiniowy"
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 4245
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 125
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 429
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 4245
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 125
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 429
Składniki
Cukinię oczyść z nasion (nie obieraj ze skórki), umyte pieczarki pokrój w plastry.
Por z cebulą posiekaj, po czym zeszklij na roztopionym maśle i rozgrzanej oliwie.
Po chwili dodaj cukinię z pieczarkami, zalej gorącą wodą i gotuj około 15 minut.
Na koniec dołóż ser mascarpone, dopraw solą oraz pieprzem i zmiksuj blenderem.
Krem serwuj z grzankami.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 190
Jedna porcja : 1,60 zł.Źródło: Super TV