Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem buraczkowy"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6530
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6530
Składniki
Przepis przysłała Elżbieta Staniak z Żyrardowa.
Buraki, marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę obierz, pokrój na małe kawałki. Czosnek obierz, posiekaj. Oliwę rozgrzej w rondelku, podsmaż czosnek. Włóż warzywa, smaż ok. 5 minut, często mieszając.
2. Warzywa zalej bulionem, gotuj ok. 20 minut do miękkości. Zmiksuj. Dodaj sok z pomarańczy, przypraw do smaku solą i pieprzem. Zupę rozlej do talerzy, pośrodku zrób kleks ze śmietany, wokół ułóż promieniście listki buraków, udekoruj zwiniętą skórką pomarańczową.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie