Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem brokułowy z jajkiem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 95
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 95
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i cebulę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki i przesmaż na rozgrzanym maśle.
Zalej warzywa 1,5 l wody, przypraw solą i pieprzem. Gotuj około 15 minut.
Po tym czasie dodaj rozdrobnione brokuły i trzymaj garnek na ogniu kolejny kwadrans.
Gdy wszystkie będą miękkie, przetrzyj je przez sito lub zmiksuj blenderem.
Na koniec dosyp do kremu odrobinę cukru i wymieszaj ze śmietaną. Każdą porcję posyp poszatkowanym jajkiem, ugotowanym na twardo.Źródło: Kurier TV