Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna wersja szaszłyków zapiekanych z ziemniakami z dodatkiem warzyw, idealna propozycja na obiad.
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6630
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1269
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 60
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 116
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 183
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6630
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1269
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 60
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 116
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 183
Składniki
1. Mięso kroimy w podłużne paski.
2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
3. Ziemniaki obieramy kroimy w plastry i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Posypujemy przyprawa do ziemniaków i solą.
5. Cebulę obieramy kroimy w krążki i wykładamy na ziemniaki.
6. Końcówkę mięsa nadziewamy na wykałaczkę.
7. Następnie ogórek, mięso, paprykę i tak na przemian.
8. Szaszłyki układamy na cebuli.
9. Zapiekamy 30 minut w 180 ̊C. 10. Danie gotowe. 11. Smacznego.