Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ziemniaczane to fajny sposób do wykorzystania ugotowanych ziemniaków i ugniecionych na puree , ziemniaki można wykorzystać z dnia poprzedniego. Można je przygotować z różnymi dodatkami. Ja do moich dodałam posiekaną natkę pietruszki, koperek zielony i cebulkę zieloną a także podsmażoną cebulę. Polecam
garnek, miska, praska, nóż, patelnia, widelec,
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 205
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 205
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować z dodatkiem soli do miękkości. Odcedzić i przecisnąć przez praskę do miski. Do ziemniaków dodać jajko, posiekana natkę pietruszki, posiekany koperek zielony oraz poszatkowaną cebulkę zieloną, dodać przyprawy oraz bułkę tartą wymieszać. Cebulę obrać pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju lub maśle klarownym , przestudzić i połączyć z masą ziemniaczaną. Z masy formować kotleciki panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego
Przygotowanie masy.
Kotleciki gotowe do smażenia.
Kotleciki gotowe do podania.