Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety ze szpinakiem
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 962
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20977
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 962
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20977
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie Przeciśnij przez praskę Dodaj mąkę, jajko, sól i pieprz Wyrób na gładką masę Uformuj wałek o średnicy 6 cm Pokrój w plastry 1 centymetrowe Szpinak umyj Wsyp do wrzątku i gotuj 2 minuty Odcedź i przelej zimną wodą
Cebulę i czosnek pokrój w kostkę, podsmaż na oleju Dodaj podgotowany szpinak, sól i pieprz Duś do miękkości Ostudź Na przygotowane ziemniaczane placki nałóż po łyżeczce farszu Przykryj drugim plackiem i zlep brzegi Usmaż na oleju Resztę szpinaku połącz z jogurtem i podgrzej Polej usmażone kotleciki