Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa na piątkowy obiad;) Tanie, pożywne i smaczne. Można też wykorzystać resztki niedojedzonej zupy;)
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1003
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1121
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11493
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1003
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1121
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11493
Składniki
Gotujemy warzywa do miękkości. Mielimy na w miarę gładką masę (chyba, że ktoś woli zostawić kawałeczki). Mieszamy z jajkiem i jeśli masa jest zbyt "luźna" dodajemy mąkę lub bułkę tartą (albo i grysik ;) ). Doprawiamy. Formujemy kotleciki, panierujemy w bułce. Smażymy na złoty kolor. Podajemy z ostrym sosem pomidorowym lub barszczykiem ;)