Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące kotlety z warzyw. Do ich przygotowania możecie wykorzystać produkty zalegające Wam w lodówce: gotowane ziemniaki lub kaszę, resztkę kukurydzy z puszki, marchewkę, paprykę, cebulę i odrobinę zieleniny tj. szczypiorek albo koperek. Do tego jajko, bułka tarta i mieszkanka ulubionych przypraw. Tak przygotowane kotlety warzywne można podawać w towarzystwie sosu, twarożku lub sałatki. Przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Ugotowane ziemniaki przepuść przez praskę lub dokładnie rozbij tłuczkiem.
Odlej zalewę z kukurydzy. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Szczypiorek drobno poszatkuj. Warzywa przełóż do ziemniaków.
Do miski z warzywami wbij jedno całe jajko. Dodaj 2-3 łyżki bułki tartej. Składniki dopraw solą i pieprzem. Masę na kotlety z warzyw wyrób dłońmi.
Z powstałej masy uformuj równej wielkości kotleciki. Każdy z nich obtocz w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju. Kotlety z warzyw smaż na rozgrzanej patelni po około 4 minuty z każdej strony. Podawaj z ulubionym sosem lub sałatką.