Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z panierowanych w jajku i bułce tartej grubych plastrów kiełbasy szynkowej parzonej, zrobione na wzór tych z mortadeli, co nieraz jadaliśmy w czasach PRLu. Kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i mizerią z ogórków.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Plastry kiełbasy zanurzamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy mizerię z ogórków i jogurtu z dodatkiem drobno pokrojonego kopru. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i mizerią z ogórków. Smacznego !!!