Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, dość szybko sieje robi, na zimno smakuje równie dobrze jak na ciepło, w lodówce można przechowywać ok. 3 dni
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 275
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 275
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę a pieczarki w plasterki. Ser żółty zetrzeć na tarce (grube oczka).
Jajka wbić do miski, przyprawić solą, pieprzem i wegetą (do smaku) i ubijać mikserem lub trzepaczką.
Do ubitych jajek dodać mąkę i dobrze wymieszać.
Dodać pokrojone mięso i pieczarki oraz utarty ser. Wymieszać całość.
Smażyć na tłuszczu nakładając masę na patelnie za pomocą łyżki (tak jak np. racuchy)