Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 71
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 476
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 203
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 71
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 476
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 203
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Składniki
Seler zetrzeć na tarce o średnich dziurkach. Przełożyć do miski.
Dodać jajka , tartą bułkę , sól , pieprz do smaku , wymieszać . Masa powinna być gęsta ( ewentualnie dodać trochę więcej bułki tartej ). Uformować kotlety , obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju z obu stron na rumiano.
Na łyżce masła zeszklić posiekany czosnek. Dodać pomidory z puszki , wymieszać. Dusić ok. 10 minut. Zmiksować , przyprawić bazylią , tymiankiem , solą i pieprzem. Kotlety podawać na ciepło lub na zimno z sosem.