Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z pistacjami"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 907
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1137
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 907
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1137
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Składniki
Mięso umyj, osusz, usuń kostki i błonki. Przekrój filet wzdłuż tak, aby powstały dwa kotlety. Oprósz solą, pieprzem i wstaw do lodówki na godzinę.
Obierz orzechy pistacjowe, włóż je do foliowej torebki i rozdrobnij wałkiem. Wysyp na płaski talerzyk i wymieszaj z bułką tartą. Mleko wymieszaj z miodem, wbij jajko i roztrzep masę.
Kotlety zanurzaj najpierw w masie jajecznej, potem w orzechach pistacjowych. Lekko dociśnij panierkę.
Smaż na rozgrzanym oleju po 4-5 minut z każdej strony. Przewracaj je delikatnie, aby panierka nie odpadła. Podawaj z ryżem.
Panierkę możesz także przygotować z orzechów włoskich i tak samo wymieszać z bułką tartą.
Porcje 4. 30 min. Cena 3,20 zł. Kalorie 410 kcal.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.</strong>Źródło: Bella Relaks