Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieki temu, dokładnie w ubiegłym tysiącleciu, zajadano się wybornymi kotletami z mortadeli. „Wszedliśmy” w posiadanie włoskiej mortadeli z pistacjami i od razu wiedzieliśmy co z nią zrobić.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Z mortadeli kroimy 5 mm plastry (4 sztuki na dwie osoby). Na kotlet składają się dwa plastry+ plaster sera salami. Obtaczamy kolejno Mąka Jajko Bułka tarta lub tak jak u nas panierka panko. Smażymy na rumiano.