Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety z masłem ziołowym"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 94
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 94
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Składniki
Oregano myjemy, siekamy, z wyparzonej cytryny ścieramy skórkę. Miękkie masło ucieramy z oregano i skórką cytrynową, doprawiamy solą i pieprzem.
Na rozgrzanym ruszcie układamy kukurydzę posmarowaną masłem ziołowym. Kotlety myjemy, osuszamy i lekko solimy. Układamy je obok kukurydzy na ruszcie. Podczas pieczenia kilka razy smarujemy kotlety masłem ziołowym.
Gdy mięso i kukurydza są już dobrze upieczone, odsuwamy je na bok i przez krótką chwilę opiekamy na ruszcie pomidory. Całość podajemy np. z sałatą i z jasną bułką.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 4,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 285 kcal Białko 23,1 g/ Tłuszcz 14 g/Węglowodany 27,2 gŹródło: Rewia