Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego, dwoma jajkami, 3 łyżkami mąki pszennej, szczypioru wraz z cebulką dymką i startego sera, doprawione solą i pieprzem ziołowym. Kotlety podane z sosem z pieczarek i fasolką szparagową. Z podanego przepisu wychodzi 12 kotletów. Warto zrobić bo są bardzo smaczne.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 48
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 567
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85720
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 48
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 567
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85720
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Składniki
Ugotowany makaron rozdrabniamy nożem i umieszczamy w misce. Kroimy w drobną kostkę filet z kurczaka i dodajemy do makaronu. Dodajemy również drobno pokrojoną cebulę dymkę ze szczypiorem, starty żółty ser, jajka, mąkę, sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie wyrabiamy.
Z gotowej masy formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy na małym ogniu z obu stron do ładnego zarumienienia się.
W między czasie dusimy wymyte i oczyszczone pieczarki wraz z cebulą, doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym do smaku. Gdy pieczarki z cebulą będą w miarę miękkie to troszeczkę podlewamy wodą i dusimy jeszcze kilka minut. Sos zagęszczamy mąką i lekko zabielamy śmietaną. Gotujemy także fasolkę szparagową. Usmażone kotlety podajemy z sosem z pieczarek i cebuli oraz z fasolką szparagową. Smacznego !!!