Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
po świątecznych obżarstwach pora na potrawy lekkie, ostatnio stałam się fanką takich własnie dań
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
1. kaszę jaglaną przepłukać gorącą wodą, potem zimną i znów gorącą i zimną, wsypać do garnka, zalać gorącą wodą, gotować na małym ogniu, w miarę potrzeby dolewać płynu, dodać ziarenka smaku (można oczywiście do gotowania użyć rosołu), kasza ma być miękka ale sypka, wystudzić, 2. brokuła ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, jeszcze gorącego rozdrobnić widelcem, 3. kaszę wymieszać z brokułem, dodać przeciśnięty czosnek, jajko, doprawić solą i pieprzem ( jeśli masa jest za rzadka dosypać bułki tartej ), 4. z masy formować kotlety, smażyć na rumiano, podawać z surówką, smacznego