Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety z karkówki z pakiecikami fasolki"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 71
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 71
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Składniki
Kotlety opłucz, osusz, posyp solą, pieprzem, suszonym tymiankiem i rozmarynem oraz słodką i ostrą papryką. Przyprawy dobrze wetrzyj w mięso. Wstaw je na 2 godziny do lodówki.
Fasolkę oczyść, ugotuj w posolonym wrzątku. Potem odcedź i przestudź. Strączki fasolki podziel na 8 porcji i owiń plasterkami boczku. Ew. wiązki zepnij wykałaczkami, by nie rozpadły się podczas smażenia. Cebule obierz, pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim kotlety. Zdejmij.
Na tym samym tłuszczu zeszklij cebule. Dodaj wiązki fasolki. Smaż je, aż boczek będzie chrupiący. Kotlety podawaj z fasolką w boczku. Obłóż cebulką. Udekoruj rozmarynem.Źródło: Tina